X 
Cutremure stiri: 505

Experți despre organizarea referendumului: Formuzal îndeplinește o comandă politică din afara țării

2 oct. 2013,, 13:01   Societate
3190 3
Foto: noi.md
Propunerea bașcanului de la Comrat, Mihail Formuzal, privind organizarea unui referendum local pe marginea orientării externe a R. Moldova este parte a șirului de presiuni asupra Chișinăului impuse de Federația Rusă. De această părere sînt analiștii politici, Anatol Țăranu și Mihai Cernenco, transmite NOI.md.

Anatol Țăranu a opinat pentru NOI.md că Formuzal este un politician ce joacă după scenarii străine. ”Această inițiativă a d-lui Formuzal vorbește despre faptul că,practic, comunitatea găgăuză nu este integrată în societatea moldovenească și continuă să rămînă un corp străin. Din punct de vedre politic, d-ul Formuzal cu siguranță nu face acest lucru din capul lui. El practic îndeplinește o comandă politică din afara țării. Rusia acum strînge rîndurile și face tot posibilul ca să mobilizeze maximal toate forțele antieuropene din R. Moldova pentru a umbri parcursul european”, a specificat Țăranu.

În context, Mihai Cernenco a subliniat pentru NOI.md că inițiativa bașcanului de la Comrat contravine Constituției R. Moldova. ”Sigur că au dreptul la opinie, dar conform Constituției R. Moldova nu au dreptul la o politică externă separată. Prin acest referendum se contagiază politica externă a R. Moldova. Nu văd în această declarație a d-ului Formuzal decît presiuni ale Federației Ruse, aceleași presiuni anti-Vilnius”, a precizat Cernenco.

Amintim că ieri, 1 octombrie, Mihail Formuzal a solicitat Adunării Populare de la Comrat organizarea unui referendum consultativ pentru a afla opinia oamenilor din regiune despre orientarea externă a R. Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав