X 
Cutremure stiri: 505

Alexandr Stoianoglo: „Deciziile nechibzuite de a se alătura sancțiunilor dăunează țării noastre”

19 sep. 22:00   Politică
18 ore in urma 143 0

Autoritățile moldovenești iau decizii nechibzuite de a se alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, care nu fac decît să dăuneze țării noastre.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, relatează Noi.md

El a menționat că acum două săptămîni, autoritățile din Moldova s-au alăturat convenției Consiliului Europei privind urmărirea penală și arestarea lui Putin.

”Sînt sigur că Putin de o săptămînă deja nu doarme de teamă că moldovenii îl vor urmări penal. Ca și celelalte sancțiuni împotriva Rusiei, la care Moldova se alătură. Este doar o mascaradă și o manipulare. Cui servește acest spectacol?”, s-a întrebat Alexandr Stoianoglo.

Anterior, el a pledat pentru ca problema aderării la sancțiuni să fie decisă doar de popor în cadrul unui plebiscit.


Alexandr Stoianoglo a mai subliniat că Moldova, indiferent de situația geopolitică, trebuie să mențină relațiile cu Rusia, pentru bunăstarea cetățenilor noștri, pentru promovarea intereselor sale naționale și asigurarea prosperității țării.

De asemenea, el s-a întrebat de ce Europa, care critică dur acțiunile Rusiei, își continuă relațiile comerciale și economice cu Rusia, în timp ce noi susținem așa-numitele sancțiuni în acest domeniu.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав