Cutremure stiri: 505

Prezidențiale: Alexandr Stoianoglo s-a lansat oficial în campanie electorală

20 sep. 11:45   Politică
2 ore in urma 951 0

În prima zi a campaniei electorale, candidatul pentru fotoliul de președinte al țării, Alexandr Stoianoglo s-a lansat oficial în lupta pentru funcția de șef a statului.

Evenimentul a avut loc în în scuarul Catedralei din Chișinău.

„Pentru mine Moldova înseamnă în primul rînd oamenii, toți cei care locuiesc în orașe și sate, toți cei care sînt acum în afara țării, toți cei activi și onești, nu cei nepăsători (…). Ne-am adunat pentru a declara deschis: nu ne vom retrage, nu vom renunța, nu ne vom întoarce de pe drumul istoric pe care Moldova l-a început acum 33 de ani. Astăzi pornim din nou la drum spre cel mai dorit și cel mai de preț obiectiv pentru majoritatea absolută a poporului din Moldova. Restaurarea dreptății, victoria definitivă a adevărul asupra minciunii și violenței, triumful legii asupra dezmățului este ceea ce merită Moldova, este ceea ce vom realiza împreună în lupta noastră decisivă”, a spus Alexandr Stoianoglo.

De menționat că în cadrul acestei campanii electorale ex-procurorul șef al Republicii Moldova este susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

La rîndul său, liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu un mesaj de susținere pentru Alexandr Stoianoglo


”Am remarcat, că doar în cîțiva ani, Republica Moldova s-a transformat într-un teritoriu semidepopulat, cu o guvernare-marionetă, care s-a împrumutat iresponsabil pe decenii înainte și a deservit doar interesele marilor jucători străini. Actuala conducere a țării a închis școli și universități, a dezbinat Biserica, a capturat justiția, a ruinat agricultorii, a distrus libertatea mass-mediei, a impus cenzura politică, a permis infiltrarea structurilor străine în conducerea instituțiilor noastre de stat, a stimulat exodul masiv al tinerilor din patrie.

Ce se va întîmpla cu Republica Moldova dacă Maia Sandu va obține al doilea mandat de președinte? Dacă în primul său mandat Maia Sandu a trebuit să aplice jumătăți de măsură în dictatura ei, în ultimul mandat Maia Sandu va acționa fără rezerve, mai direct și mai brutal. Ea va ști că oricum nu va mai cere vreodată votul moldovenilor, iar după dînsa poate fi și potopul. Și asta e foarte periculos.

Domnule Stoianoglo, eu vă doresc mult succes și victorie în aceste alegeri! Trebuie doar să trecem în turul doi și acolo cîștigăm! Sunt convins de asta. Și vă rog, faceți dreptate pentru toți! O țară întreagă așteaptă asta!”, a declarat Dodon.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Pînă în prezent au fost înregistrați oficial 4 candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

12
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав