X 
Cutremure stiri: 505

Expert: Există șanse ca PCRM să revină la putere în 2014-2015

8 oct. 2013,, 09:30   Politică
5041 3
Foto: puls.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova ar putea să revină la guvernare după următoarele alegeri parlamentare. Opinia aparține analistului politic Bogdan Țirdea, care scrie pe blogul său că revoluția de catifea inițiată de cîteva săptămîni contribuie vizibil la creșterea ratingului partidului, transmite NOI.md.

„PCRM avea în aprilie 2013 un rating de aproape 53%. Revoluția le permite să atragă tot mai mult electorat protestatar, ceea ce le-ar putea crește și mai tare șansele electorale în 2014. În special, dacă puterea va utiliza violența. Totodată, PCRM deja a atras atenția, dacă nu și simpatia Rusiei, protestele fiind prezentate pe mai multe canale rusești. Respectiv, avem șanse ca în 2014-2015 PCRM să revină la putere”, subliniază Bogdan Țîrdea.

Analistul susține că doar o mobilizare la maximum mai poate salva Coaliția de Guvernare Pro-Europeană. ”Mă refer aici la reforme structurale serioase, crearea de noi locuri de muncă, depolitizarea justiției, investiții de cîteva miliarde dolari, majorări spectaculoase de salarii și pensii, sute de microproiecte în sate, reparații de drumuri. În plus, demararea unor campanii de informare privind vectorul european, cu un sprijin masiv din partea UE, ar mai putea redresa parțial situația acestei structuri. O șansă în plus ar fi debarasarea de Păpușar”, precizează Bogdan Țîrdea.

Totodată, analistul susține că în cazul în care confruntarea dintre PCRM și CGPE ar accentua instabilitatea politică și va degenera în crize de sistem, Mișcarea Populară Antimafie, cu proiectul său ”Cea de-a doua republică”, are toate șansele să se impună ca “Forța a treia”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав