Cutremure stiri: 501

Un poliţist rus a salvat un copil de la sacrificare în Africa

9 oct. 2013,, 03:46   Externe
3465 0
Foto: trud.ru
În Liberia, un ofițer de poliție rus a salvat un copil de la sacrificare, conform unui raport de ultima ora al Itar-Tass, care citeaza o sursă din cadrul Ministerului Rus de Externe.

Polițiștii ruși au luat parte la o operațiune internațională, de menținere a păcii în această țară din Africa de Vest, pentru mai mult de un deceniu. Contingentul rus, în prezent, numara 12 ofițeri.

Colonelul Serghei Safronov, numit consilier al Poliției Naționale Liberiene, de către șeful Misiunii de Poliție a ONU în această țară, a primit o serie de informații că trupul unui copil de șapte ani ar urma sa fie vîndut pentru o viitoare ofrandă adusă zeilor.

Safronov a împiedicat uciderea copilului, printr-o operațiune în care a fost asistat de către autoritățile locale, conform sursei. Operațiunea a fost coordonată de Serviciul de Protecție a Drepturilor Femeilor și Copiilor, dupa cum aminteste radioul Vocea Rusiei, care citeaza aceeași sursă.

O femeie, care a pretins ca este cumpărătorul, a fost pusa sa se intalneasca cu omul care vindea băiatul. El a fost de acord să-l vîndă, pentru 150 de dolari, știind că băiatul va fi sacrificat. Bărbatul a fost arestat pe loc.

Băiatul s-a dovedit a fi un orfan. După ce părinții săi au murit, el a fost plasat în grija rudei sale mai îndepărtate, care a și decis, în prezent, să-l vîndă. Ofrandele ritualice ale copiilor sînt destul de răspîndite în Liberia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав