Cutremure stiri: 505

Moțiunea înaintată de comuniști nu va avea sorți de izbîndă – opinie

10 oct. 2013,, 12:03   Politică
5180 4
Foto: elldor.info
Astăzi fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor (PCRM) a înaintat o nouă moțiune de cenzură privind demiterea guvernului. În opinia experților, această acțiune nu va fi sortită succesului.

Solicitat de NOI.md, expertul politic Viorel Cibotaru a menționat că, în prezent, PCRM nu are susținere nici în parlament, nici în societate. “Moțiunea nu va fi votată. Aceasta se înscrie în logica acțiunilor întreprinse de comuniști în ultimul timp împotriva guvernării. Dar la protestele lor vin doar activiștii partidului, nu oameni de rînd. De fapt, comuniștii vor să răstoarne Guvernul Leancă în interesele Federației Ruse. Dar este o acțiune absolut inutilă, chiar și sub aspect propagandistic. Pînă la urmă, ea se va întoarce împotriva PCRM și va servi la consolidarea coaliției pro-europene. Partidul Comuniștilor lucrează în prezent pentru asta realmente”, a menționat Viorel Cibotaru.

Referitor la nemulțumirile comuniștilor vizavi de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și deetatizarea Băncii de Economii, expertul a spus că problemele aici au început încă pe timpul guvernării comuniste. “Să ne amintim de concesionarea podului de la Giurgiulești pe timpul Guvernului Tarlev, care a fost absolut neprofitabilă. BEM a început să fie distrusă încă pe vremea comuniștilor, care sînt și printre acționarii acestei bănci. Prin critica aceasta vehementă a actualei conduceri, PCRM încearcă să-și ascundă propriile greșeli”, a concluzionat expertul.

Menționăm că în martie curent Guvernul Filat a fost demis tot prin moțiune de cenzură, depusă de comuniști, care a fost votată de 54 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав