X 
Cutremure stiri: 501

Activitatea parlamentului Ucrainei a fost periclitată de deputații naționaliști

11 oct. 2013,, 18:00   Externe
2904 0
Foto: newsru.com
Ședința de vineri a Radei Supreme (parlamentul) a Ucrainei a fost compromisă din cauza naționaliștilor. Înainte de ședință, deputații din partea fracțiunii ”Svoboda” au desfășurat în sală simbolica și un banner care proslăveau participanții Armatei Insurecționale a Ucrainei (UPA). Acestă acțiune a stîrnit nemulțumirea deputatilor din partea comuniștilor și Partidului Regiunilor, care au părăsit sala în semn de protest, transmite NEWSru.ua.

Reprezentanții fracțiunii ”Svoboda” au declarat că vor aduce în parlament drapelul UPA în fiecare zi de joi, cînd ”Partidul Regiunilor adoptă legi hoțești și face lobby”.

Membrul fracțiunii Partidul Regiunilor, Victor Tihonov, a declarat jurnaliștilor că acțiunile naționaliștilor încalcă legea privind regulamentul Radei Supreme.

”Aici e o singură simbolică – drapelul de stat și stema Ucrainei. Iar naționaliștii au împînzit astăzi sala cu simbolica UPA, față de care noi avem un alt punct de vedere”, a subliniat deputatul. Tihonov a promis că fracțiunile Partidului Regiunilor și comuniștilor vor reveni în sala de ședințe numai după ce naționaliștii vor scoate simbolica UPA, relatează УНИАН.
La rîndul său, liderul fracțiunii comuniștilor, Petr Simonenko, a calificat acțiunile naționaliștilor drept ”barbarie”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав