Cutremure stiri: 505

Guvernul și parlamentul, amenințate cu proteste

15 oct. 2013,, 17:50   Societate
2841 1
Foto: ruvr.ru
Sindicalistele din mediul rural amenință cu proteste în cazul în care guvernul și parlamentul nu le vor asculta doleanțele. Acestea au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un apel în care cer stabilirea indemnizaţiei la naşterea copilului în mărime de 5 mii de lei, neadmiterea măririi contribuţiilor la medicina prin asigurare cu 1%, majorarea cuantumului pensiei minime pînă la nivelul minimului de existenţă, asigurarea accesului femeilor din mediul rural la servicii medicale calitative și altele, transmite NOI.md.

Președintele Consiliului de femei din cadrul Federației ”Agroindsind”, Daria Bostan, susține că după ce vor fi transmise revendicările către guvern și parlament, demnitarilor de stat li se va acorda o lună pentru a soluționa problemele expuse. ”Ne-am săturat să fim batjocorite și să ni se încalce drepturile, în special ale femeilor din mediul rural. În caz contrar, vom fi nevoite să îndemnăm toate femeile sindicaliste să pichetăm sediul guvernului și parlamentului”, a precizat Daria Bostan.

Revendicările înaintate de către organizațiile de femei din cadrul Federației ”Agroindsind” vor fi înmînate autorităților centrale vineri, 18 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав