X 
Cutremure stiri: 505

O expoziţie de vinuri moldoveneşti va fi organizată la Parlamentul României în noiembrie

17 oct. 2013,, 10:47   Societate
2449 0
Foto: noi.md
La mijlocul lunii noiembrie, la Parlamentul României va fi organizată o expoziţie de vinuri moldoveneşti. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul şedinţei de lucru a preşedintelui parlamentului, Igor Corman, cu reprezentanţii asociaţiilor producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Republica Moldova.

Agenţia "Infotag" transmite, cu referire la serviciul de presă al parlamentului, că iniţiativa a fost agreată de către preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Ştefan Zgonea, în cadrul vizitei oficiale efectuate de preşedintele Parlamentului R.Moldova, Igor Corman, la Bucureşti, la sfîrşitul lunii septembrie.

Conform înţelegerii, Parlamentul României va oferi producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Republica Moldova spaţiu pentru expoziţia produselor vitivinicole şi două săli rezervate pentru discuţii.

În cadrul şedinţei au fost discutate detalii legate de programul expoziţiei şi suportul pe care urmează să-l ofere autorităţile din Republica Moldova şi România pentru buna desfăşurare a evenimentului.

La întrevedere au mai participat directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Menționăm că după introducerea la 11 septembrie a embargoului la importul producţiei vinicole moldoveneşti în Federaţia Rusă, România a anunţat despre iniţiativa de a majora importul vinurilor din Republica Moldova. Expoziţia ce va fi organizată la Bucureşti are drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa românească. România este unul dintre cei mai mari importatori din UE de vinuri moldoveneşti. În trimestrul doi au fost importate vinuri în valoare de $1,54 mil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав