Cutremure stiri: 506

VOLVO finalizeaza proiectul de succes pentru explorarea retelelor rara fir de încărcare a automobilelor electrice.

25 oct. 2013,, 12:32   Ştiri Auto
2936 0
Фото: volvo
Volvo Car Group a participat la proiectul de cercetare a perspectivelor încărcării inuctibile a bateriilor de pe electromobile. Rezultatele cercetărilor arată, că tehnologia transmiterii energiei prin intermediul unui cîmp electromagnetic are un viitor frumos. "Încărcarea prin inducție are un potențial enorm. Tehnologa încărcării fără fir a acumulatoarelor este o metodă comodă și și eficientă de transmitere a energiei. Mai mult, cercetările au confirmat, că ea nu este periculoasă , - spune Lennart Stegland, vicepreședinte în probleme de elaborare a sistemelor de acționare electrică Volvo Car Group. – Deocamdată nu există un standard unic pentru încărcarea prin inducție. Vom continua cercetările, pentru a stabili posibilitățile utilizării ei în cazul modelelor noastre hibride și a electromobilelor. Încărcarea fără fir În procesul încărcării prin inducție, cablul de transmitere a energiei este înlocuit de cîmpul electromagnetic. Bobina de inductanță crează un cîmp magnetic alternativ la stația de încărcare. Cea de-a doua bobină , îm dispozitivul mobil, recepționează energia cîmpului electromagnetic și o transfomă în energie electrică, care încarcă acumulatorul. Această tehnologie este deja utilizată la tehnica de uz casnic, spre exemplu – în periuțele de dinți electrice,însă pînă acum această tehnologie nu a fost utilizată la încărcarea acumulatoarelor de pe electromobile. "Pentru efectuarea încărcării prin inducție e suficient să plasezi mașina pe dispozitivul de încărcare, procesul va începe automat. Noi credem, că este unul din factorii, care vor contribui la popularizarea electromobilelor ", - este sigur Lennart Stegland.
Cercetările din Flandra
Proiectul de cercetări a încărcării prin inducție a acumulatoarelor de automobile și autobuze a fost realizat de centrul de cercetări din industria auto Flanders’ Drive (Belgia). Centrul este un consorțiu al mai multor companii, inclusiv Volvo Car Group, Bombardier Transportation și Van Hool (furnizor de caroserii pentru autocare). Proiectul a fost parțial finanțat de guvernul Flandrei. Volvo Cars a oferit un automobil pentru testări în cadrul proiectului : Volvo C30 Electric de 89 kWт (120 c.p.). "Cercetările au demonstrat, că bateriile unui Volvo C30 Electric pot fi încărcate deplin aproximativ în 2.5 ore. În paralel, am studiat posibilitatea încărcării lente și a celei obișnuite, în comun cu compania Inverto, care a participat și ea la proiect. ", - a menționat Lennart Stegland .
Volvo Cars aspiră la tehnologii de electrificare
Strategia de electrificare masivă a permis Volvo Cars scoaterea eficientă pe piață a modelului hybrid Volvo V60 Plug-in Hybrid, producerea în serie a căruia a început în a. 2012. Compania a purces la colaborări strategice cu Siemens în scopul elaborării sistemelor de acționare electrică, a modulelor electronice și tehnologiilor de încărcare a bateriilor, precum și a integrării lor în electromobile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав