Cutremure stiri: 505

Expert: Declarația lui Filat cu privire la Rusia nu poate afecta relațiile dintre cele două țări

5 noi. 2013,, 16:36   Politică
4294 3
Foto: arena.md
Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu pot fi afectate de declarația unui președinte de partid, care, în momentul de față, nu ocupă practic nicio funcție importantă în stat. Opinia aparține analistului politic Vasile Croitoru, care a fost solicitat de NOI.md să comenteze declarațiile făcute de liderul PLDM, Vladimir Filat, despre imixtiunea Rusiei în politica internă a Moldovei.

Fiind întrebat dacă declarația ar putea duce la un nou val de acțiuni de răspuns din partea Rusiei, expertul a răspuns: “Dacă lucrul dat era declarat de prim-ministru, de spicher sau de președintele țării, avea să fie o cu totul altă interpretare din partea Federației Ruse. Cred că trebuie să o privim strict ca o afirmație, deoarece este o poziție a unul lider de partid. Cred că Federația Rusă nu prea acordă atenție acestor declarații”.

Totodată, la întrebarea cum ar putea fi calificate aceste acțiuni ale Rusiei, printre care impunerea embargoului asupra vinurilor, impunerea interdicției cetățenilor moldoveni de a lucra în Rusia, expertul a răspuns că nu sînt altceva decît „un fel de gelozie față de faptul că Republica Moldova merge în direcția europeană”.

“Este o situație prin care Federația Rusă își manifestă atitudinea față de opțiunea pe care și-a ales-o Republica Moldova în plan extern. Chestia asta din partea Federației Ruse trezeşte mai multe reacții negative. Și o parte din cetățenii Republicii Moldova o privesc bolnăvicios, așa cum o vede și Federația Rusă. Spre exemplu, unor persoane care nu au o atitudine negativă față de Federația Rusă le creează un sentiment antirusesc, ceea ce mai mult ar defavoriza decît ar favoriza Federația Rusă”, a încheiat expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав