X 
Cutremure stiri: 505

Artur Reşetnicov: Prin adoptarea modificărilor la Regulamentul Parlamentului conducerea își va demonstra miopia

8 noi. 2013,, 15:08   Societate
2518 0
Foto: puls.md
Adoptarea modificărilor şi completărilor la Regulamentul Parlamentului va demonstra miopia conducerii, care, în timpul apropiat, poate ajunge în opoziţie, consideră deputatul comunist Artur Reşetnicov.

Solicitat de reporterul "Infotag", acesta a opinat că "conducerea a uitat despre o lege democratică, conformă căreia opoziţia de azi poate fi conducerea de mîine".

"Noul regulament poate fi bumerangul care mîine îi va lovi la ceafă. Sînt absolut convins că la următoarele alegeri o parte dintre aceştia nu vor face parte din parlament, iar altă parte abia de va trece de pragul electoral", a spus deputatul.

Reşetnicov a subliniat că coaliţiei pro-europene i-a rămas doar să întreprindă măsuri represive față de Partidul Comuniştilor, căci pentru mai mult nu le ajunge minte".

"Timp de cei patru ani de cînd sînt la conducere, aceştia nu au putut reconstrui nici clădirea parlamentului. Vedeţi şi singuri că şedinţa are loc într-o sală în care au loc nunţi, cumetrii, înmormîntări şi petreceri. Să restabilească edificiul parlamentului şi să creeze condiţii normale de lucru nu le-a ajuns minte, iar cînd vine vorba de măsuri represive sînt primii. Nu au adoptat nicio lege pentru binele ţării. Vedem doar îmbunătăţirea vieţii lor, cum se măresc buzunarele lor, iar pentru popor nu a fost întreprins nimic, ca şi în economie, politica socială şi servicii. Preţurile cresc, iar nivelul de trai scade", consideră comunistul.

Potrivit lui, "prin intermediul noului regulament conducerea vrea să-i închidă gura PCRM-ului, deoarece nici fostele alianțe, nici coaliţia nu a reuşit să-și îndeplinească promisiunile electorale".

"Viaţa în ţară nu doar că nu s-a îmbunătăţit, aceasta continuă să se înrăutăţească în fiecare zi, iar unica şansă pentru salvare a conducerii actuale este de a nimici PCRM-ul. Dar dacă ei cred că noul regulament ne va opri, atunci greşesc amarnic. Noi vom continua să apărăm interesele poporului", a afirmat Reşetnicov.

Acesta a menţionat că "parlamentul, în toate timpurile, a fost o arenă pentru dezbateri, iar încercarea de a suprima vocea opoziţiei duce la încălcarea principiilor democratice".

"Ei vor să pună în parlament nişte jandarmi, care vor avea grijă de ordine şi să lovească peste mîini deputaţii, care vor vorbi mai mult de o minută. Este cam copilăresc. Aş vrea să văd reacţia democraţilor europeni, a Consiliului Europei, a Parlamentului European, la aşa gen de restricţii", a spus deputatul.

Pe 1 noiembrie, în parlament a fost înregistrat un proiect de lege cu privire la modificările şi completările regulamentului. Modificările vizează timpul pentru chestionarea raportorului, care se propune să fie limitat la un minut, şi durata discursului – şapte minute pentru fracţiunile politice şi cinci minute pentru deputaţi. De asemenea, fracţiunile parlamentare nu vor putea solicita întreruperi ale şedinţelor plenare, mai mari de 30 de minute, iar durata totală pentru o fracţiune nu va depăşi 60 de minute în decursul unei şedinţe plenare.

Conducerea intenţionează să interzică deputaţilor şi participarea la şedinţele plenare ale comisiilor permanente cu dispozitive audiovizuale, de asemenea, cu orice obiecte care ar putea deranja ordinea în cadrul şedinţei. În cazul nesupunerii, alesul poporului poate fi amendat, suspendat de la activitatea parlamentului pentru o anumită perioadă, ba chiar tras la răspundere administrativă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав