X 
Cutremure stiri: 505

Pronostic: PDM nu va accede în parlament la viitoarele alegeri

9 noi. 2013,, 10:22   Politică
10062 3
Foto: noi.md
Partidul Democrat nu va accede în parlament la viitoarele alegeri parlamentare. Potrivit Jurnal.md, Partidul Democrat repetă astăzi calea Alianței "Moldova Noastră" a lui Serafim Urechean.

În special, dacă ne referim la ultimul sondaj al opiniei publice, realizat de Asociația sociologilor și demografilor, Partidul Democrat ar acumula la alegeri 7 % din voturile alegătorilor, deși anterior șeful Asociației, Victor Mocanu, a susținut că în alegerile parlamentare din 2010, Urechean va depăși pragul electoral, iar în 2009 a prezis că și social-democrații vor accede în legislativ.

În plus, sondajul lui Mocanu prezintă o diferență semnificativă față de alte studii: de exemplu, sociologul a găsit circa 50 la sută de susținători ai sistemului electoral mixt, a descoperit un rating înalt de încredere în partidele abia formate și a prăbușit ratingurile politicienilor, considerați a fi oponenții oligarhului Vladimir Plahotniuc, în timp ce niciun alt sondaj de opinie nu prezintă astfel de cifre.

Publicația concluzionează că sondajul a fost, probabil, făcut la comanda democraților, studii interne ale cărora sugerează că partidul nu va depăși pragul electoral actual.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав