Cutremure stiri: 502

Nereguli de miliarde la stat (VIDEO)

14 noi. 2013,, 10:13   Societate
4520 3
Foto : mpinteractiv.ro
Abateri de peste 8 miliarde de lei din partea instituţiilor bugetare comise într-un singur an. Asta arată un raport al Curţii de Conturi prezentat pe 13 noiembrie Comisiei parlamentare Economie, Buget şi Finanţe.

Potrivit informaţiilor, cele mai mari nereguli, în sumă de peste un miliard de lei, au fost depistate la Cancelaria de Stat, Academia de Ştiinţe şi Ministerul Economiei. Preşedintele Curţii de Conturi spune că aceste încălcări au rămas nesancţionate, deoarece organele de drept au refuzat să le investigheze.

Funcţionarii publici şi-au împărţit ilegal salarii majorate şi prime, au organizat cu încălcări achiziţii publice şi nu au înregistarat bunuri imobile din patrimoniul de stat. Potrivit raportului, instituţiile din subordinea Cancelariei de Stat şi cele de la Academia de Ştiinţe au cauzat prejudicii de aproape un miliard de lei. Angajaţii de la ministerul Economiei, cel al Culturii şi cel al Muncii au admis anul trecut nereguli de circa 300 de milioane de lei.

O altă constatare a Curţii de Conturi este faptul că în 2012, procurorii s-au eschivat de la plata contribuţiilor în fondul de asigurări medicale. Membrii comisiei parlamentare de profil s-au arătat deranjaţi de faptul că angajaţi Curţii de Conturi fac doar constatări, dar nu încearcă să influenţeze situaţia. În replică, Urechean a declarat că el face şi sesizări, dar în zadar.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав