X 
Cutremure stiri: 505

Proiectul privind modificarea Regulamentului Parlamentului a fost votat în prima lectură

21 noi. 2013,, 13:46   Politică
2923 0
Foto: noi.md
Deputații au votat în prima lectură proiectul privind modificarea Regulamentului Parlamentului, care ține de conduita aleșilor poporului în cadrul legislativului.

Printre modificările propuse se numără și prevederea care stipulează că formularea unei întrebări nu poate depăși un minut, iar fiecare răspuns nu poate depăși două minute.

De asemenea, fiecare fracțiune parlamentară poate solicita pauze cu durata de pînă la 30 de minute. Durata cumulativă a pauzelor solicitate de o fracțiune parlamentară pe parcursul unei ședinței nu va putea depăși 60 de minute.

Totodată, luările de cuvînt pentru deputați vor fi micșorate de la 7 pînă la 5 minute. Acestea vor putea fi limitate în timp prin votul majorității deputaților. De asemenea, președintele ședinței poate limita în timp înscrierea pentru luările de cuvînt.

Deputaţii care vor încălca regulamentul legislativului vor fi sancţionaţi de un reprezentant al serviciului special al legislativului, care va îndemna deputatul să părăsească sala parlamentului.

Aleşii care nu se vor conforma deciziilor funcţionarului şi şefului legislativului vor fi sancționați cu pierderea indemnizațiilor în mărime de 25% pentru fiecare caz.

Opunerea de rezistență sau insultele aduse serviciului special se sancționează cu pierderea a 50% din indemnizații pentru fiecare caz.

La ședința anterioară proiectul nu a putut fi votat, deoarece PCRM a părăsit sala, parlamentul rămînînd fără cvorum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав