Cutremure stiri: 505

Corman comentează intenţia PCRM de a picheta oficiile UE la Chişinău

26 noi. 2013,, 13:52   Politică
4604 4
Foto: noi.md
Intenția comuniştilor de a manifesta în faţa sediilor Uniunii Europene la Chişinău este comentată cu ironie de către liderii coaliţiei de guvernare. Preşedintele parlamentului, Igor Corman, le aminteşte comuniştilor că, de fapt, ei au ales, în 2004, drumul european al Republicii Moldova.

„Probabil comuniştii vor să meargă la delegaţia Uniunii Europene să le amintească că în anul 2004, cînd erau la guvernare, au luat decizia să promoveze cursul ireversibil de integrare europeană. Probabil ei vor să mulţumească delegaţiei UE şi diplomaţilor europeni că iată, în sfîrşit, visele lor sînt realizate”, a menţionat el.

Igor Corman a făcut o comparaţie între manifestaţia proeuropeană de pe 3 noiembrie şi marşul comuniştilor din duminica trecută, transmite prime.md.

„Felul în care au ieşit oamenii în PMAN în ziua de trei noiembrie, o zi însorită cu mesaje bune, binevoitoare, diferă de ziua de 23 noiembrie, o zi ploioasă, cînd am auzit mesaje barbare, primitive. Comuniştii devin extremişti. Acest partid, practic, părăseşte tribuna parlamentară şi încearcă să se transforme într-un partid extraparlamentar într-un partid de stradă”, a afirmat spicherul.

La data de 26 noiembrie, liderul comunist Vladimir Voronin a anunţat că PCRM redirecţionează protestele către sediile structurilor europene de la Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав