Cutremure stiri: 505

Un oficial european anunță cînd va fi liberalizat regimul de vize pentru Moldova

3 dec. 2013,, 12:10   Societate
6309 5
Foto: caleaeuropeana.ro
Vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu, susține că Parlamentul European se va pronunța asupra rezoluției privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni în această lună.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Potrivit oficialului european, procedura este foarte simplă, iar cel mai probabil propunerea Comisiei Europene va ajunge în plenul parlamentului săptămîna viitoare, la sesiunea de la Strasbourg.

„Comisia Europeana va trimite Parlamentului European o propunere de schimbare a legislației – ceea ce înseamnă că în cadrul unui regulament se vor trece, pur și simplu, dintr-o anexă în alta categoriile de persoane/cetățeni care trebuie sa aibă sau nu viză. Acolo sînt toate statele, nu doar Moldova. E foarte simplă procedura, să vedem cît de simplă va fi discuția în parlament”, a spus Marian-Jean Marinescu. Oficialul susține că acțiunea Comisiei Europene este încă un semnal că UE susține Moldova. „Este un fel de contrapondere la ceea ce face Federația Rusa. Federația Rusa a făcut presiuni în chestiunea exporturilor de vinuri moldovenești, comisarul Cioloș a luat acea măsura de deschidere a pieței europene pentru aceste vinuri. Liberalizarea vizelor va avea un impact extraordinar, căci există foarte mulți moldoveni care lucrează sau care au rude plecate la muncă în UE”, a spus vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European.

Comisia Europeană a propus astăzi ca cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrie să circule fără vize în spațiul Schengen. Solicitarea vine în contextul progreselor obținute de Moldova în realizarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав