X 
Cutremure stiri: 505

Expert: Descinderile la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol sînt o provocare externă

5 dec. 2013,, 13:56   Societate
2922 0
Foto: noi.md
Milițienii de la Tiraspol au descins astăzi la Liceul „Lucian Blaga” la comanda Federației Ruse. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată pentru NOI.md.

Anatol Țăranu susține că acțiunea este o provocare a Moscovei ca urmare a parafării Acordului de asociere cu UE la summitul de la Vilnius. „De acum încolo trebuie să ne așteptăm la diverse provocări din partea Rusiei. Nu exclud că vor fi provocări de ordin militar în zona de securitate. Mesajul este clar. Nu vor ca Republica Moldova să continue parcursul european. Aceste provocări se vor intensifica în special după jocurile olimpice de la Soci”, a precizat analistul politic.

Mai mult, Anatol Țăranu consideră că atîta timp cît la conducerea Republicii Moldova va rămîne actuala guvernare proeuropeană, țara noastră nu va lua un alt curs decît cel european. „Moldova nu are cum să se confrunte cu o situație similară Ucrainei. În 2014 țara noastră cu siguranță va semna Acordul de asociere cu UE”, a adăugat expertul.

Menționăm că în dimineața acestei zile, liceul ”Lucian Blaga” de la Tiraspol a fost luat cu asalt de către securiștii și milițienii transnistreni în legătură cu mai multe probleme depistate în activitatea instituției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав