Cutremure stiri: 501

Parlamentul cere Primăriei să scoată drapelul de la Arcul de Triumf

9 dec. 2013,, 12:10   Societate
4517 1
Foto: noi.md
Drapelul arborat în interiorul Arcului de Triumf din centrul capitalei a devenit subiect de dispută între Primărie și Parlament. Asta după ce primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a primit o scrisoare de la reprezentanții legislativului, în care a fost anunțat că tricolorul arborat la Arcul de Triumf nu corespunde parametrilor prevăzuți în Legea privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Chirtoacă a ținut să precizeze că arborarea drapelului în interiorul Arcului de Triumf a fost inspirată din practica altor state europene și nu vede nicio problemă în acest lucru.

„Am primit o solicitare de la Parlament, în care dînșii ne spun că nu sînt de acord cu ceea ce s-a făcut la Arcul de Trimuf, că nu au fost respectate dimensiunile drapelului și ne aduc la cunoștință că utilizăm neconform drapelul. Ei ne cer să revenim la cadrul legal. Nici nu știu cum să reacționăm la această solicitare, pe cît de ciudată este, pe atît de inexplicabilă. Nu știu dacă trebuie în genere sa dăm un răspuns”, a menționat Chirtoacă.

Primarul capitalei a calificat solicitarea reprezentanților legislativului drept ridicolă. „Nu cred că asta este o problemă care să ajungă să fie discutată între instituțiile statului. Riscăm să ajungem astfel în derizoriu și în situații ridicole cu asemenea solicitări. Drapelele arborate la arcurile de triumf sînt de alte dimensiuni, pentru că altfel nu se încadrează. Dacă am rezolvat tot și am ajuns să discutăm dimensiunile drapelului nu știu cînd ne vom integra în Europa”, a spus primarul.

În cele din urmă, Chirtoacă le-a cerut funcționarilor responsabili de la Primărie să formuleze un răspuns pe marginea problemei și să-l expedieze Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав