X 
Cutremure stiri: 505

Expert: Declarațiile lui Șevciuk sînt niște încercări de a arunca praf în ochi populației din regiune

9 dec. 2013,, 14:38   Societate
3005 0
Foto: arena.md
Aberații și încercări de a duce în eroare populația din regiunea transnistreană. Așa a calificat analistul politic Vasile Croitoru, solicitat de NOI.md, declarația făcută recent de liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, care a spus că prioritățile politicii externe a Chişinăului se referă la predarea puterii, într-o formă sau alta, Bruxelles-ului sau chiar Bucureştiului.

Potrivit analistului politic, acuzațiile lui Șevciuk sînt total nefondate, iar fiecare pas făcut de administrația de la Tiraspol este coordonat cu Rusia.

„Acestea sînt niște aberații. Șevciuk trebuie, în primul rînd, să-și revadă propria activitate, pentru că el este un instrument în mîna Federației Ruse în regiune. Acest lucru poate fi sesizat și în acțiunile întreprinse de administrația de la Tiraspol în raport cu școlile”, a spus Croitoru.

Analistul consideră că prin acuzații de o asemenea anvergură la adresa Chișinăului liderul separatist vrea să denatureze realitatea în ochii populației din stînga Nistrului. „Toate acțiunile sale nu se deosebesc de ceea ce a făcut Smirnov pe timpul cînd se afla la guvernare, iar aceste declarații nu sînt altceva decît niște încercări de a arunca praf în ochi populației din regiune”, a conchis analistul.

Precizăm că recent, Evgheni Șevciuk a declarat pentru presa din regiune că Chișinăul pune accent pe priorităţile politicii externe, care constau în „predarea puterii, într-o formă sau alta, Bruxelles-ului sau, posibil, chiar Bucureştiului”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав