Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Cea de-a treia moțiune împotriva Guvernului a EȘUAT

11 dec. 2013,, 18:22   Politică
3898 3
Foto: noi.md
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă, iniţiată de Partidul Comuniștilor a căzut. În şedinţa extraordinară a Parlamentului, numai 35 de deputaţi, comuniştii şi socialiştii, au votat pentru demiterea Executivului. Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare cel puţin 51 de voturi, transmite NOI.md.

În cadrul ședinței, deputaţii din PCRM i-au reproşat premierului că nu a aținut conte de părerea poporului și a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Deputatul PCRM, Grigore Petrenco a spus că Guvernul a admis violarea principiului de neutralitate al Moldovei.

”Atunci cînd ați parafat Acordul de asociere cu UE fără mandatul poporului, ați violat principiul de neutralitate al Republicii Moldova. Deoarece v-ați angajat să participați la politica de securitate și apărare, ceea ce presupune și participarea la misiuni militare, prevederi care contravin normelor constituționale”, a atenționat Petrenco.

În același timp, deputații din majoritatea Parlamentară au o altă poziție.

“Ne-ați acuzat că a fost în secret Acordul de Asociere – dar acestea sînt prevederile legale. Atunci cînd am dezbătut Declarația privind integrarea europeană, v-am amintit că în 2005 a fost semnat planul cu UE. Azi vreau să vă amintesc și despre sloganul PCRM din campania electorală din aprilie 2009: „Moldova europeană o construim împreună”. Atunci împreună să construim această Moldovă, să ajungem și la statutul de țară candidat la UE”, a spus președintele Parlamentului, Igor Corman.

Moțiunea PCRM a fost înainată de PCRM pe 5 decembrie, și este a treia la număr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?