X 
Cutremure stiri: 505

Parlamentul a amînat din nou examinarea proiectului de lege cu privire la revenirea la TVA de 8% în agricultură

13 dec. 2013,, 12:30   Societate
2763 1
Foto: noi.md
Majoritatea parlamentară a contramandat din nou examinarea proiectului de lege privind revenirea la TVA de 8% pentru produsele agricole şi zahăr. Decizia corespunzătoare a fost luată vineri, în cadrul şedinţei Parlamentului.

Potrivit agenţiei „Infotag”, şeful Comisiei economie, buget şi finanţe, deputatul din partea PLDM Veaceslav Ioniţă, s-a adresat spicherului Parlamentului cu propunerea de a desfăşura o scurtă şedinţă a Biroului permanent, în cadrul căreia să fie discutat un şir de proiecte de lege din actuala ordine de zi. Liberalul-democrat a propus ca următoarea şedinţă extraordinară a Parlamentului să fie desfăşurată marţi, în cadrul căreia să fie discutate aceste subiecte.

Propunerea acestuia a fost susţinută de unul dintre autorii proiectului, vicepreședintele legislativului Adrian Candu, care a retras de pe ordinea de zi proiectul privind revenirea la TVA de 8% în agricultură. De asemenea, deputaţii au decis să amîne examinarea proiectelor cu privire la operarea modificărilor în activitatea Băncii Naţionale a Moldovei şi Legii cu privire la comerţul interior, precum şi adoptarea bugetului ANRE pentru anul 2014.

Deputaţii au refuzat să comenteze decizia în cauză, însă joi membrii coaliţiei de guvernare au amînat întrevederea cu reprezentanţii FMI, care se pronunţă împotriva TVA-ului preferenţial în agricultură.

Coaliţia de guvernare a amînat anterior examinarea acestui proiect, fapt ce a provocat nemulţumiri în rîndurile producătorilor agricoli. Fermierii ameninţau cu ample acţiuni de protest, în cazul în care TVA nu va reveni la cota de 8%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав