X 
Cutremure stiri: 505

Agricultorii moldoveni vor organiza noi proteste

13 dec. 2013,, 16:47   Societate
4272 0
Foto: viitorul.org
Producătorii agricoli din Republica Moldova vor organiza săptămîna viitoare o acțiune de protest în fața Parlamentului. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md președintele Uniunii Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, după înntrevederea agricultorilor cu reprezentanții Parlamentului. „Am discutat despre totul și despre nimic. După promisiuni repetate și tergiversarea soluționării acestei probleme ni s-a spus că FMI este categoric împotriva revenirii la TVA de 8%”, a menționat Slusari.

„După ce Ministerul Finanțelor a demonstrat prin cifre că TVA de 20% nu este convenabilă pentru buget și generează mai multe cheltuieli decît TVA de 8%, poziția FMI pentru mine este o mare enigmă. Din punctul meu de vedere, FMI s-a transformat într-o organizație care e mai presus decît Guvernul Republicii Moldova și chiar UE: vine aici cu șabloanele sale politice fără a ține cont de situația din agricultură în Moldova, fără a ne asculta nu doar pe noi, ci și Ministerul Finanțelor sau Guvernul, care au recunoscut în mod public că au greșit atunci cînd au stabilit TVA de 20%”, a spus Slusari.

Președintele asociației „Uniagroprotect” a anunțat că săptămîna viitoare producătorii agricoli vor organiza primul miting în fața sediului Parlamentului. „Acțiunea va fi organizată la sfîrșitul săptămînii, dacă nu se va schimba nimic și Parlamentul nu va da dovadă de voință politică”, a menționat Slusari.

Amintim că majoritatea parlamentară a contramandat din nou examinarea proiectului de lege privind revenirea la TVA de 8%, în loc de 20%, pentru produsele agricole. Decizia a fost luată după ce aseară a avut loc o întrevedere între reprezentanții Parlamentului și Misiunea FMI în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав