Cutremure stiri: 505

Un deputat PCRM dezvăluie detalii despre un proiect transmis spre expertizare Comisiei de la Veneția (VIDEO)

24 dec. 2013,, 12:33   Politică
5046 2
Foto: noi.md
Un grup de deputați din Parlamentul R. Moldova au transmis în secret, spre expertizare Comisiei de la Veneția, un proiect de lege cu privire la modificarea Codului Electoral al R. Moldova. Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței Parlamentului deputatul PCRM, Grigore Petrenco, transmite NOI.md.

“A fost transmis un proiect neînregistrat la secretariatul Parlamentului. Cu cine v-ați consultat? Cu Plahotniuc? De ce nu ați discutat acest subiect la Biroul Permanent al Parlamentului? ”, a spus Petrenco.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Corman, a menționat că nu este vorba despre un proiect înregistrat de cineva în Parlament.

“Nici în ajunul sfintelor sărbători de Crăciun nu v-ați schimbat stilul. Doriți sa încălziți atmosfera de sărbătoare. Nu este nici un proiect de lege înregistrat în Parlament. Un grup parlamentar are un proiect neînregistrat pe care a dorit să-l consulte cu Comisia de la Veneția înainte de înregistrare”, a spus Corman.

La rîndul său, președintele PDM, Marian Lupu, a spus că subiectul abordat de Grigore Petrenco “nu costă nici doi bani”.

“Orice deputat are dreptul sa comunice cu Comisia, să solicite opinia, fie pe proiect, fie pe situație, fie proces, deoarece, nu există îngrădiri la asemenea dialoguri cu Comisia”, a spus Lupu.

PDM, la inițiativa prim-vicepreședintelui PDM Vlad Plahotniuc, a elaborat un proiect de lege privind votul uninominal care a provocat anterior scandal în parlament.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав