X 
Cutremure stiri: 505

Ce șanse are PCRM de a forma o majoritate în următorul parlament?

26 dec. 2013,, 16:27   Politică
7145 8
Foto: arena.md
Șansele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova de a crea o majoritate simplă în Parlament la următoarelor alegeri parlamentare depind în mare măsură de procentajul pe care îl vor obține Partidul Liberal și Partidul Liberal Reformator, a subliniat pentru NOI.md analistul politic Vasile Croitoru.

Analistul susține că la ziua de azi este cert că în următorul Parlament vor accede PCRM, PLDM și PDM. Situația este mai critică în cazul PL și PLR. „În momentul de față putem spune că PL ar fi la limita pragului electoral. El în sondaje obține aproape 6%. Mai mult, electoratul liberal ar putea fi furat de PLR. Respectiv, există riscul să nu treacă pragul electoral nici PLR și nici PL. Totul depinde de strategiile aplicate de ambele părți”, a precizat Vasile Croitoru.

Lucrurile se vor complica rău în cazul în care PL și PLR nu vor accede în următorul Parlament. Vasile Croitoru a menționat că în cazul dat PCRM va reuși să formeze o majoritate simplă în Parlament. „În caz că PL și PLR vor face în așa fel, încît și unul, și altul să acumuleze cîte 6%, atunci cu siguranță va fi un cîștig al forțelor necomuniste”, a precizat politologul.

Un studiu prezentat recent de către „Politicon” arată că cel mai influent partid politic al anului 2013 rămîne a fi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pe locul doi se plasează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar locul trei i-a revenit Partidului Democrat din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав