X 
Cutremure stiri: 501

Parlamentul, acuzat că a prejudiciat Primăria cu zeci de milioane de lei

13 ian. 2014,, 10:35   Societate
3232 0
Foto: zi-de-zi.ro
Bugetul municipal pentru 2014 va înregistra pierderi de circa 40 de milioane de lei. Asta după ce Parlamentul a operat cîteva modificări la Codul fiscal, stabilind taxe mai mici pentru panourile publicitare, pentru jocurile de noroc, dar și micșorînd taxele de piață.

Potrivit șefei Direcției finanţe, Veronica Herța, prin adoptarea acestui proiect de lege deputații au încălcat Legea finanțelor publice locale, Constituția și alte acte normative. Proiectul de lege prevede o taxă de 300 de lei pentru un metru pătrat de panouri publicitare instalate, în timp ce Primăria a stabilit o cotă de 500 de lei în acest sens.

„Am primit un cadou chiar de Anul Nou. În aceste condiții trebuie să crească transferurile pentru municipalitate. Parlamentul le oferă protecție totală acestor agenți economici, care și așa se eschivează de la plata taxelor respective. Acești agenți economici, în loc să fie pedepsiți, Parlamentul le reduce taxele. Un infractor este direct acoperit de Parlament”, a opinat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Totodată, o altă modificare operată de Parlament ține de micșorarea taxei în domeniul jocurilor de noroc. Funcționarii de la Primărie au adresat o scrisoare Parlamentului, prin care informează deputații despre pierderile înregistrate la buget. Primăria cere autorităților publice centrale să suplinească aceste pierderi financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав