Cutremure stiri: 505

Asociaţia Micului Business susţine decizia Parlamentului cu privire la plafonarea taxelor locale

21 ian. 2014,, 15:20   Societate
3333 2
Foto: newsru.co.il
Asociaţia Micului Business susţine decizia Parlamentului referitoare la plafonarea din 2014 a taxelor locale pentru agenţii economici.

Potrivit agenţiei „Infotag”, preşedintele asociaţiei, Eugen Roşcovanu, a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „atunci cînd deputaţii şi-au dat acordul pentru descentralizare, reprezentanţii businessului mic şi mediu au susţinut această iniţiativă cu speranţa că vor putea activa fără nicio problemă, însă, din păcate, problemele au devenit mai multe”.

Potrivit acestuia, „autorităţile locale majorau impozitele cum doreau, nu atît în baza unor concluzii raţionale, cît în baza unor interese politice sau relaţii de rudenie”.

Antreprenorul este convins că „plafonarea taxelor va facilita modificarea situaţiei economice spre bine, pentru businessul mic şi mediu, iar acest fapt înseamnă că agenţii economici nu vor pleca peste hotare ci vor rămîne în Moldova şi îşi vor continua afacerile”.

Membrii asociaţiei consideră că modificările adoptate la legislaţie sînt actuale, însă trebuie continuată perfectarea acesteia, precum şi revizuirea metodei de calcul a costului licenţei activităţii de antreprenoriat.

Potrivit lor, ar trebui luat în calcul specificul împrejurimilor, numărul spaţiilor comerciale sau de producere.

Membrii asociaţiei şi agenţii economici „sînt dispuşi să prezinte deputaţilor toate calculele, cifrele şi recomandările de rigoare pentru elaborarea şi adoptarea unei legi eficiente”.

La adoptarea bugetului municipal consilierii au stabilit pentru cazinouri o taxă anuală de 150 de mii de lei pentru o masă de jocuri de noroc. Însă ulterior Parlamentul a redus taxa la 100 de mii de lei. De asemenea, Consiliul Municipal a stabilit o taxă pentru fiecare aparat de joc – 15 mii de lei, iar Parlamentul a modificat această taxă la 100 de mii de lei pentru o sală cu jocuri de noroc. Primarii multor localităţi s-au pronunţat împotriva acestor modificări, considerîndu-le implicări ale administrației publice centrale în afacerile administraţiei publice locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав