Cutremure stiri: 505

James Cameron a cîştigat procesul intentat de un scenarist care l-a acuzat de plagiat

21 ian. 2014,, 20:00   Showbiz
3875 0
Foto: filmdetail.com
James Cameron a cîştigat procesul pe care i l-a intentat, în decembrie 2011, scenaristul Bryant Moore, care l-a acuzat pe regizorul canadian că i-a furat scenariul pentru filmul "Avatar" şi i-a cerut despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari.

Conform tmz.com, care a obţinut documentele instanţei, un judecător a clasat cazul lui Bryant Moore, motivînd că intriga scenariului său este "palpabil diferită" de ce se întîmplă în "Avatar".

Conform judecătorului care s-a ocupat de caz, asemănările referitoare la intriga SF, combinată cu o poveste de dragoste, este prea vagă pentru a fi protejată de dreptul de autor.

În 2011, scenaristul Bryant Moore l-a dat în judecată pe James Cameron susţinînd că regizorul canadian ar fi preluat conceptul filmului "Avatar" din două scenarii care îi aparţin, "Aquatica" şi "Descendants: The Pollination", potrivit dailymail.co.uk.

Acesta nu este singurul proces de plagiat care i-a fost intentat regizorului James Cameron: tot în decembrie 2011, Eryc Ryder a depus plîngere la tribunal pentru asemănările dintre filmul "Avatar" şi scenariul scris de el pentru filmul "KRZ 2068", iar în iulie 2013, artistul britanic Roger Dean l-a dat în judecată pe regizorul canadian deoarece acesta i-ar fi copiat ideile în film, cerînd despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari.

Filmul "Avatar" a înregistrat cele mai mari încasări din toate timpurile, 2,8 miliarde de dolari de la lansarea sa, în 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав