Cutremure stiri: 505

Dodon: Acești nemernici găsesc limbă comună în Parlament

22 ian. 2014,, 03:17   Societate
22783 23
Foto: infoprut.ro
Deputatul Igor Dodon încearcă să se distanțeze de protectorii săi din actuala guvernare, care l-au plătit pentru a-l motiva să părăsească PCRM și să participe la alegerea șefului statului, numindu-i ”nemernici”. Acuzațiile au fost aduse recent, în cadrul unui miting organizat la Comrat.

Dodon a vorbit la Comrat despre necesitatea organizării și legalitatea referendumului privind vectorul politicii externe a Moldovei, care va avea loc pe 2 februarie în UTA Găgăuzia. ”Nu degeaba am spus din start, trebuie să aruncăm măștile. Este și un mesaj suplimentar pentru Partidul Comuniștilor. Stimați prieteni, în timp ce noi ne certăm pe segmentul politic de stînga, acești nemernici găsesc limbă comună în Parlament și creează majoritate. Cu cît mai mult ne vom bate, cu atît mai mult Filat, Leancă, Plahotniuc și Lupu vor turna gaz pe foc între noi”, a declarat Dodon.

Dodon a făcut aceste declarații chiar dacă este cunoscut și probat faptul că a fost plătit cu bani cash de Filat și Plahotniuc pentru a părăsi Partidul Comuniștilor și pentru a asigura voturile necesare la alegerea șefului statului.

În toamna anului trecut, deputatul comunist Alexandr Petkov a scris pe o rețea de socializare că există probe video de ”mituire” a lui Dodon, care a primit mită cash în valută americană, iar geanta cu bani i-a fost transmisă de liderul PLDM, Vladimir Filat.

”Văd că Filat a decis să-și amintească de trecutul său în fotoliul de Premier. Interesat, acest fost ”conducător al națiunii” nu vrea să-și amintească cum îmbrățișa delicat și tandru geanta cu dolari, pe care i-a transmis-o lui Dodon pentru ieșirea ultimului din PCRM? Pe video se vede foarte bine cum Filat îmbrățișează geanta și nu-și crede ochilor că se desparte de o așa bogăție”, scria deputatul, atenționînd că este vorba anume de ”o geantă sportivă”.

Informația a fost confirmată și de fostul ministru al Transportului și Infrastructurii Drumurilor liberalul Anatol Șalaru, care în toamna anului trecut a scris pe o rețea de socializare că transfugul Igor Dodon a fost mituit cu 600 mii euro pentru a participa la alegerile prezidențiale din 16 martie 2012.

Informațiile publicate de Petkov și Șalaru au fost confirmate și de omul de afaceri, Renato Usatîi, care a declarat că Filat l-a plătit pe Dodon cu 600 mii euro pentru a participa la alegerea Președintelui. Usatîi susținea că a văzut personal tranzacția, pentru că se afla în odaia vecină cu cea în care s-au întîlnit cei doi subiecți.

Amintim că anterior, mai mulţi politicieni dar şi comentatori politici au declarat că plecarea lui Igor Dodon din Partidul Comuniştilor a fost motivată de 3 mil euro, care i-au fost plătiţi de Vladimir Filat şi Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав