Cutremure stiri: 505

Parlamentul va reglementa executarea focurilor de artificii şi a showurilor pirotehnice

23 ian. 2014,, 10:15   Societate
3882 0
Foto: noi.md
Parlamentarii vor examina proiectul cu privire la eliberarea de către organele de drept a autorizaţiei pentru desfăşurarea showurilor pirotehnice şi focurilor de artificii în locurile publice aglomerate. Proiectul corespunzător a fost discutat miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Potrivit agenţiei „Infotag”, proiectul de lege prevede operarea unui şir de amendamente la Legea cu privire la reglementarea activităţii de întreprinzător, inclusiv deţinerea de către organizatorul evenimentului a certificatului de pirotehnic autorizat, concluziei cu privire la încăperea pentru producerea, asamblarea, păstrarea şi/sau comercializarea confecţiilor pirotehnice, precum şi adeverinţa pentru desfăşurarea în locurile publice a focurilor de artificii cu produse pirotehnice.

Viceministrul Afacerilor Interne Serghei Diaconu a menționat că „aceste măsuri vor securiza cetăţenii de posibile traume, care au loc din cauza nerespectării regulilor de securitate”.

„Problema constă în faptul că atunci cînd companiilor producătoare li se eliberează licenţe pentru activitatea de întreprinzător nu se ia în calcul folosirea produselor pirotehnice în locurile aglomerate. Autorizaţia se eliberează gratis, însă trebuie să ştim că undeva se preconizează un show cu pirotehnică pentru a asigura securitatea cetăţenilor”, a spus acesta.

Deputaţii au convenit asupra necesității adoptării proiectului de lege, însă au menţionat că acesta este „unul întîrziat”.

„Trebuia adoptat pînă la sărbătorile de iarnă, cînd în oraş nopţi la rînd bubuiau focurile de artificii. Atunci acesta ar fi fost mai eficient”, a opinat deputatul Zinaida Greceanîi.

Din cauza traumelor provocate de folosirea produselor pirotehnice, la începutul anului 11 oameni s-au adresat medicilor. Printre aceştia se numără doi minori.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав