Cutremure stiri: 501

IGP: Poliţiştii vor RĂMÎNE la Bender

27 ian. 2014,, 09:45   Societate
4454 2
Foto: trm.md
Organele de forţă şi anchetă care se supun autorităţilor constituţionale de la Chişinău vor rămîne în oraşul Bender atît timp cît Comisia Unificată de Control (CUC) îşi va exercita atribuţiile. Un răspuns în acest sens a fost dat de către şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Ion Bodrug, la solicitarea IPN să comenteze ultimatumul serviciilor de securitate transnistrene.

Ion Bodrug, care este şi membru al CUC, a menţionat că toate declaraţiile făcute de aşa-numitul „KGB” de la Tiraspol sunt provocări pentru a destabiliza situaţia în zona de securitate.

Potrivit Acordului de rezolvare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, din 1992, Bender este recunoscut drept zonă cu regim sporit de securitate, în cadrul căreia activează Comisia Unificată de Control. În baza Acordului, este înfiinţat şi Grupul Unificat de Anchetă între poliţie (100 de angajaţi) şi miliţia din regiunea transnistreană (100 de angajaţi).

„Cît timp îşi va exercita funcţiile Comisia Unificată de Control şi forţele de menţinere a păcii, atît timp va exista în raionul cu regim sporit de securitate Grupul Unificat de Anchetă între poliţie şi miliţie”, a subliniat Ion Bodrug pentru IPN.

„KGB-ul” transnistrean a solicitat, pe 22 ianuarie 2014 ca, în termen de o lună, să fie retrase din Bender Comisariatul de Poliţie şi alte instituţii subordonate Chişinăului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав