X 
Cutremure stiri: 501

Ianukovici a TELEFONAT la Washington pentru a discuta despre situația din Ucraina

31 ian. 2014,, 03:38   Externe
10743 17
Foto: regnum.ru
Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a telefonat personal la Washington pentru a partaja cele mai recente informații cu privire la situația din țară, se spune în declarația emisă de Casa Albă la 28 ianuarie.

Potrivit informației parvenite de la Casa Albă, Ianukovici a avut o conversație cu vicepreședintele american Joe Biden. "Vicepreședintele a salutat progresele realizate și l-a îndemnat pe președintele Ianukovici să aprobe fără întîrziere anularea de către parlament a mai multor legi din 16 ianuarie... Biden i-a recomandat lui Ianukovici să continue să lucreze cu opoziția pentru a găsi un compromis cu privire la aspectele importante pentru o cale pașnică de soluționare a crizei. Printre aceste probleme se numără și legea privind amnistia și noul guvern, care va fi capabil să cîștige încrederea poporului ucrainean și să orienteze Ucraina spre Europa prin consolidarea instituțiilor democratice și reformele necesare pentru prosperitatea economică".

Amintim că în dimineața zilei de 28 ianuarie, vicepreședintele american Joe Biden l-a telefonat pe președintele Ucrainei Viktor Ianukovici și i-a cerut să nu introducă în țară starea de urgență. În plus, el a cerut retragerea imediată a forțelor speciale de pe străzile Kievului și "să răspundă la nemulțumirea poporului ucrainean". Biden, de asemenea, a cerut autorităților ucrainene să anuleze pachetul de legi adoptat pe 16 ianuarie, ceea ce a și fost făcut în cele din urmă. Serviciul de presă al lui Ianukovici nu a anunțat nimic despre aceste conversații telefonice.

Potrivit REGNUM, în ajun s-a aflat că edificiul Ministerului Justiției al Ucrainei, ocupat anterior, a fost eliberat după o conversație telefonică dintre ministrul de interne Vitali Zaharcenko și ambasadorul SUA în Ucraina Jeffrey Payette.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав