Cutremure stiri: 501

Liliana Palihovici spune cine a fost în epicentrul bătăilor din Parlament în 2013

5 feb. 2014,, 11:05   Societate
3665 3
Foto: europalibera.org
Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici este de părere că anul trecut, deputatul comunist Grigore Petrenco a dat dovadă de un comportament agresiv în cadrul ședințelor în plen ale Parlamentului. Potrivit liberal-democratei, deputatul ar merita trofeul „bătăușul anului”. Declarația a fost făcută de Palihovici în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

„Dacă ar fi să oferim un trofeu, ar trebui să avem trofeul „bătăușul anului” pentru domnul Petrenco, întrucît el a fost de fiecare dată în epicentrul bătăilor din Parlamentul Republicii Moldova. Sper că în anul 2014 el va fi mult mai calm și va avea cu adevărat o abordare democratică. Noi ne-am străduit să evităm altercațiile prin respectarea procedurilor parlamentare, dar atunci cînd se înfierbîntă unii deputați nu pot să faci nimic, nici poliția să o chemi”, a precizat Palihovici.

În același timp, vicepreședintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că nici noul regulament al Parlamentului nu va asigura disciplinarea deputaților, atît timp cît nu există un anumit nivel de educație. Candu a subliniat că schimbările operate în regulament țin de eficientizarea procedurilor.

„Cu regret poți să faci orice modificare, dar atunci cînd nu există o elementară educație și bun-simț, legea poți s-o ciopîrțești oricît ai ciopîrți-o. Regulamentul a fost modificat nu pentru a da o lecție de comportament opoziției comuniste, dar pentru ca să fie simplificate unele proceduri și să avem mai multă eficiență”, a explicat Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав