Cutremure stiri: 505

Coaliţia de guvernare este dispusă să creeze încă o funcție de vicespicher

5 feb. 2014,, 12:40   Politică
3748 3
Foto: noi.md
Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) nu se va dezice de posturile de vicespicheri ocupate, însă este dispusă să examineze posibilitatea creării încă unui post pentru Partidul Comuniştilor, de opoziţie. Despre aceasta a comunicat marţi, în cadrul emisiunii Fabrika de la postul de televiziune PublikaTV, vicepreşedinţii Parlamentului Adrian Candu (PDM) şi Liliana Palihovici (PLDM).

Potrivit agenţiei „Infotag”, Candu consideră că nici el, nici Oleg Bodrug (vicespicher din partea Partidului Liberal-Reformator – „I”), nu ocupă locurile prevăzute pentru opoziţie.

„Nicăieri nu este scris cîte posturi de vicespicheri trebuie să fie şi de aceea sîntem dispuşi să-i oferim PCRM-ului un loc, dacă comuniştii vor fi de acord şi sînt dispuşi să colaboreze”, a spus deputatul.

Palihovici a amintit că „PCRM a refuzat să-și delege un reprezentant în prezidiu, dar dacă se va răzgîndi, subiectul va fi supus votului”.

„Opoziţia are privilegiile sale. Practica internaţională prevede posturi pentru opoziţie şi Moldova nu este o excepţie de la reguli”, a menţionat deputata.

În urma ultimelor alegeri parlamentare din 28 noiembrie 2010, cele două posturi de vicespicheri au fost oferite PDM-ului şi PLDM-ului, iar al treilea loc a revenit comuniştilor şi deputatul din partea PCRM Artur Reşetnicov a ocupat acest post de la 29 octombrie 2011 pînă la 6 martie 2012. După formarea coaliţiei proeuropene, toate cele trei posturi de vicespicheri au fost ocupate de membri ai partidelor de guvernare, deputaţii din partea PCRM fiind ignorați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав