X 
Cutremure stiri: 505

Reşetnicov: Propunerea unui post de vicespicher opoziției este praf aruncat în ochii populației

5 feb. 2014,, 15:43   Societate
4766 0
Foto: estiri.ro
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu va accepta propunerea membrilor coaliției de guvernămînt, prin care opoziției i se oferă un post de vicepreședinte al Parlamentului. În opinia lui Artur Reşetnicov, o asemenea propunere din partea reprezentanţilor coaliției de guvernămînt este batjocoritoare.

„Nu ne putem afla în prezidiu împreună cu acei care, timp de patru ani, uzurpează puterea și adoptă legi contra poporului. Mai ales că parlamentul actual își va înceta curînd activitatea, iar toate partidele din coaliția de guvernămînt au intrat deja în campanie electorală, prin urmare, această afirmație nu e decît o bătaie de joc și nu este altceva decît „praf aruncat în ochii populației”, a menţionat el.

Ieri, vicepreședinții Parlamentului Adrian Candu (PDM) și Liliana Palihovici (PLDM) au declarat într-o emisiune TV că sînt gata să ofere PCRM-ului postul de vicespicher.

Ca urmare a recentelor alegeri parlamentare din 2010, posturile celor doi vicepreședinți au fost oferite Partidului Democrat și Partidul Liberal Democrat, iar cel de-al treilea post le-a revenit comuniștilor. Deputatul comunist Artur Reșetnicov a ocupat acest post de la 29 octombrie 2011 pînă la 6 martie 2012, după care a demisionat.

După formarea Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană, toate cele trei posturi de vicepreședinte au fost ocupate de reprezentanții partidelor de guvernămînt, deputații PCRM fiind ignoraţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав