Cutremure stiri: 505

Comuniştii vor merge în alegerile parlamentare sub lozinca aderării la Uniunea Vamală

5 feb. 2014,, 16:40   Politică
3686 5
Foto: inprofunzime.md
„Partidul Comuniştilor din Moldova, de opoziţie, va merge la alegerile parlamentare sub lozinca aderării la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan”, a declarat miercuri ideologul PCRM-ului, Marc Tkaciuk, în cadrul mesei rotunde internaţionale „Moldova în Parteneriatul Estic după Vilnius”.

Potrivit agenţiei „Infotag”, politicianul a declarat că partidul său nu va mai folosi lozinci despre integrarea europeană.

Tkaciuk a afirmat că, în prezent „în afară de PCRM, o jumătate din populaţia republicii se jenează de aceste lozinci şi nici nu le acceptă”.

Tcaciuk a motivat această decizie prin faptul că problema constă în poziţionarea Uniunii Europene pentru ţările Europei de Est.

„UE ca atare a suferit o schimbare de principiu. Acum, aceasta este pur şi simplu Occidentul care se oferă să fie ales nu ca reper de dezvoltare, ci în calitate de stăpîn. În loc de cerinţe de modernizare europeană fără compromis, a venit o nouă logică (de la Bruxelles – „I”): nu ne interesează cine eşti, important este cu cine eşti”, a declarat Tcaciuc.

Deputatul a afirmat că posibilitatea de a fi membru al UE pentru Moldova sau pentru Ucraina nu se prevede nici măcar într-o perspectivă îndepărtată.

„Dar UE, în politica sa externă în această regiune, prin reprezentanţii săi supremi, le cere guvernelor şi popoarelor să opteze în exclusivitate în favoarea Europei. Integrarea europeană înseamnă azi doar faptul că renunţi la orice alte proiecte de integrare”, a opinat Tcaciuk, subliniind că comuniştii intenţionează să demonstreze pe toate dimensiunile avantajul altei alternative – Uniunea Vamală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав