X 
Cutremure stiri: 501

Statele Unite STOPEAZĂ finanțarea unor proiecte importante în Moldova

6 feb. 2014,, 13:35   Societate
5376 2
Foto: saakra.ro
Guvernul Statelor Unite ale Americii se declară dezamăgit de hotărîrea actualei guvernări de a tărăgăna implementarea Legii privind finanţele publice locale şi anunţă că stopează finanţarea proiectelor de descentralizare în Republica Moldova, relatează publicația Adevărul.

„Guvernul SUA a rămas dezamăgit de decizia Guvernului Republicii Moldova de a nu pune în aplicare pe deplin şi imediat Legea privind finanţele publice locale. De aceea, Statele Unite ale Americii au suspendat activităţile sale legate de implementarea acestei legi, dar îşi continuă finanţarea prin intermediul Proiectului USAID de susţinere a autorităţilor locale în 32 de regiuni, inclusiv Găgăuzia, pentru a dezvolta capacităţile autorităţilor locale privind oferirea de servicii mai bune cetăţenilor”, se precizează într-o declaraţie difuzată de Serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chişinău.

De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului se declară nedumeriți de poziția Ambasadei SUA în această problemă, precizînd că stoparea finanțării proiectelor respective nu este un lucru grav.

„Procesul de descentralizare continuă. Chiar dacă, de exemplu, Guvernul Suediei a renunţat la prelungirea finanţării proiectelor de descentralizare, am obţinut o asistenţă financiară consistentă de la Guvernul Danemarcei”, a precizat pentru publicația citată şefa Direcţiei politici de descentralizare, din cadrul executivului, Victoria Cujbă.

Menționăm că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în lectură finală, proiectul ce prevede modificarea Legii privind finanţele publice locale, la începutul lunii noiembrie 2013, după mai multe proteste ale primarilor.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat atunci că legea va fi pusă în aplicare abia din 1 ianuarie 2015 şi că, pentru început, va fi testată în cadrul unui proiect-pilot.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав