Cutremure stiri: 501

Țîrdea: Deschiderea sezonului de circ în Parlament nu a uimit cu nimic

14 feb. 2014,, 16:51   Politică
4281 2
Foto: glasul.md
„Cu profundă părere de rău, sîntem nevoiți să constatăm că primele două zile de activitate în cadrul sesiunii de primăvară-vară nu au adus surprize plăcute. Totul e la fel cum a fost, chiar mai rău”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Bogdan Țîrdea.

Potrivit interlocutorului, alarmează faptul că continuă restricționarea activității mass-mediei. Inițial a fost interzis accesul în regim online la ședințele Guvernului, apoi au fost scoase din grila de emisie a operatorilor trei posturi de televiziune, iar acum jurnaliștii au fost înghesuiți într-o „cușcă” în Parlament. Este o tendință periculoasă și destul de elocventă de atac asupra libertății de exprimare și accesului societății civile la informație.

„Este o lipsă totală de constructivism și cel puțin a unei mimări nu prin cuvinte, ci prin fapte a dorinței de a coopera cu opoziția. Liderii tuturor fracțiunilor parlamentare au declarat că sînt dispuși să muncească împreună cu comuniștii spre binele poporului, însă nicio propunere a fracțiunii PCRM nu a fost inclusă în agenda de lucru. Și însăși opoziția și-a pierdut capacitata de a negocia. Chiar și socialiștii au mers la confruntare. Declarațiile devin tot mai tensionate. Liberalii deja au săturat toată lumea cu sesizările lor la Curtea Constituțională, știind dinainte că vor obține decizii favorabile. La rîndul său, Curtea Constituțională se transformă din organ de control constituțional în armă de confruntare politică și încă nu știu ce. Nimic de mirare, or, toate partidele au început campania electorală. În aceste condiții nu te poți aștepta la dezbaterea și adoptarea unor documente serioase de ordin economic sau social. Circ, nimic mai mult”, a afirmat analistul.

„Și toate acestea se întîmplă pe fundalul pierderii evidente a controlului puterii centrale asupra situației în teritoriu și în țară în general, ceea ce pe de o parte îi întărește stilul autoritar, iar pe de altă parte – instabilitatea generală. În opinia mea, nu trebuie să ne așteptăm la ceva bun de la activitatea Parlamentului, ci să ne pregătim pentru o derulare proastă a evenimentelor”, a conchis Țîrdea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав