Cutremure stiri: 507

De ce tace Vladimir Putin?

25 feb. 2014,, 19:00   Externe
12409 5
Foto: antena3.ro
Rusia are motive să afișeze reținere, abținîndu-se de la declarații radicale în privința Ucrainei. Pentru că, deși e oarecum ignorată de Occident, Moscova a jucat și va juca un rol important în evoluția vecinului ei slav de la Marea Neagra, la fel cum Ucraina și-a lăsat, la rîndul ei, amprenta, asupra politicii externe a Kremlinului, scrie incomemagazine.ro.

De aceea, Vladimir Putin preferă, deocamdată, să observe, afirmă, aproape la unison, analiștii consultați de presa rusă.

În opinia experților, după înlăturarea lui Viktor Ianukovici și eliberarea Iuliei Timoșenko, starea de confuzie din Ucraina a intrat într-o fază periculoasă. Paralizia instituțiilor de forță lasă deschise șansele pentru orice scenariu.

Dar cel mai important lucru: încă nu se știe cine va veni, într-un final, la putere în Ucraina – opoziția parlamentară sau cea a Maidanului. Pentru moment, cele două părți sînt aliate: se formează guvernul, pentru a cărui componență, Iulia Timosenko a recomandat „cîțiva lideri cu autoritate ai Maidanului, pe care-i știe și îi susține o țară întreagă”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав