X 
Cutremure stiri: 501

Urmează o criză mai gravă decît cea din 2008

25 feb. 2014,, 19:30   Externe
6043 0
Foto: articlemostwanted.com
Problemele din economia americană, care au dus la căderea bulei imobiliare și, apoi, la recenta criză financiară și economică mondială, nu au fost nici pe departe rezolvate. Dimpotrivă, ele s-au agravat și amenință să explodeze într-o nouă criză mai gravă chiar decît cea din 2008, avertizează presa de peste Ocean.

Federal Reserve (Fed), banca centrală a SUA, a sărbătorit, anul trecut, 100 de ani de existență. Cu două zile înainte de Crăciunul anului 1913, seara, în timp ce mulți aleși plecaseră deja în vacanță, Congresul a aprobat actul de înființare a Fed, creînd o bancă centrală neguvernamentală, de fapt a bancherilor, cu sarcina de a controla sistemul monetar al țării. Iată că, în toți acești ani, Fed niciodată nu s-a mai angajat într-o explozie monetară precum cea actuală.

Politica monetară a banilor ieftini pe care o aplică Fed ar putea genera un dezastru economic mai grav decît ce s-a întîmplat în 2008, se arată într-o analiză a Forbes.

Fed, instituție condusă acum de președintele Janet Yellen, este responsabilă legal de stabilitatea prețurilor și de angajarea forței de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав