X 
Cutremure stiri: 505

Serviciile secrete ale SUA au SUBESTIMAT amploarea acţiunilor lui Putin

6 mar. 2014,, 00:24   Externe
19164 13
Foto: uralinform.ru
Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor SUA a iniţiat o anchetă de serviciu privind activitatea serviciilor secrete, care nu au comunicat la timp despre planurile Rusiei de invazie în Ucraina, scrie presa americană.

Pe 27 februarie 2014, Biroul directorului Serviciilor Naţionale de Informaţii din SUA (Office of the Director of National Intelligence, ODNI) a raportat Congresului că Rusia nu intenţionează să introducă armata în Ucraina – aplicaţiile forţelor armate ruse, precum şi preluarea controlului asupra clădirilor administrative şi aeroporturilor din Crimeea nu sînt legate în niciun fel cu situaţia de pe Maidan.

Între timp, precum menţionează comisia specială, alte organizaţii de spionaj, în special Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), au comunicat contrariul: toate evenimentele demonstrează că Rusia se pregăteşte de invazia în Ucraina.

Însă cei care verifică nu se grăbesc să-i acuze pe angajaţii ODNI – diferenţa concluziilor angenţilor secreţi este dictată de stilul de lucru diferit al analiştilor. ODNI, creat în 2004, coordonează activitatea serviciilor speciale, fiind responsabil pentru o politică unică a serviciilor secrete din SUA.

Precum a comunicat anterior „Uralinformburo”, Rusia a fost suspectată de planuri de invazie în Ucraina după ce pe 1 martie, Consiliul Federaţiei a dat undă verde pentru introducerea armatei în statul vecin, iar în Crimeea, persoane necunoscute au preluat controlul asupra aeroporturilor şi clădirilor administrative. În cadrul unei conferinţe de presă, organizată pe 4 martie, Putin a subliniat că trupele militare vor fi trimise în Ucraina doar în caz excepţional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав