Cutremure stiri: 505

SUA știau despre planurile lui Putin cu o săptămînă înainte de evenimentele din Crimeea

9 mar. 2014,, 02:29   Externe
10225 10
Foto: zn.ua
Generalul Michael Flynn, directorul Defence Intelligence Agency (DIA), a afirmat că administrația Barack Obama a fost avertizată cu privire la mișcările trupelor ruse care arătau că acestea erau pe punctul de a pătrunde în Ucraina.

«Cu aproximativ 7 pînă la 10 zile înainte de invazia trupelor ruse în Crimeea, așa cum le vedem noi acum, am primit informații foarte solide. Am trecut de la un nivel de alertă, pe care eu l-aș descrie moderat, la unul în care noi considerăm că lucrurile sînt iminente», a spus el.

În interviul acordat National Public Radio, generalul Flynn a negat afirmațiile că agențiile de informații americane au fost luate prin surprindere de invazia Kremlinului în Crimeea.

Michael Flynn a dezvăluit că agențiile de informații americane urmăresc atent «unele dintre activitățile navale din jurul bazelor-cheie» din Marea Neagră.

«Am văzut ce s-a considerat a fi un exercițiu în interiorul Rusiei și sîntem foarte atenți la orice activități suplimentare ale unora dintre forțele lor militare-cheie», a mai spus generalul Michael Flynn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав