Cutremure stiri: 505

SUA amenință Rusia cu acțiuni militare

9 mar. 2014,, 02:52   Externe
27277 45
Foto: mir24.tv
Armata SUA este pregătită să sprijine aliații săi din Europa și să susțină Ucraina. SUA trimit un semnal clar Rusiei că sînt gata să răspundă amenințării. Acest lucru a fost declarat de către cel mai înalt grad din armata americană, șeful Statului Major Interarme, generalul Martin Dempsey.

Dempsey a declarat că diplomații americani muncesc non-stop pentru a rezolva situația cu ocuparea Crimeei ucrainene de către Rusia. Dempsey a spus că a discutat cu omologii militari din Rusia și a trimis un semnal clar pentru Ucraina și membrii NATO, că SUA este gata "să răspundă militar, în caz de necesitate".

"Încercăm să spunem ( Rusiei - red.) să nu tensioneze și mai mult situația în estul Ucrainei și să permită crearea de condiții pentru soluționarea situației din Crimeea ", a spus el.

Cînd a fost întrebat dacă există o probabilitate de intervenție militară a SUA în condițiile crizei, Dempsey a declarat: "Aceasta este întrebarea care merită să fie apreciată și revizuită în conformitate cu evoluția evenimentelor".

" Avem obligații contractuale cu aliații noștri din NATO. Și i-am asigurat că în cazul în care această obligație contractuală va fi aplicată (în Europa), vom răspunde. Dacă Rusia are dreptul de a face acest lucru ... Să intri într-o țară suverană sub pretextul protejării etnicilor ruși în Ucraina, acest lucru creează riscuri pentru Europa în locuri unde există enclave etnice".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав