X 
Cutremure stiri: 505

Leancă despre cea mai importantă REALIZARE a vizitei în SUA (VIDEO)

10 mar. 2014,, 12:50   Politică
3791 9
Foto: noi.md
SUA este extrem de interesată de succesul procesului de modernizare a instituțiilor din Republica Moldova și este gata să ne sprijine în continuare pe această cale. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă pe marginea rezultatelor vizitei efectuate în Statele Unite.

„Concluzia pe care pot să o formulez în urma acestei vizite este că noi nu mai sîntem văzuți doar ca cei mai buni elevi din regiune, din cadrul Parteneriatului Estic. Această vizită a arătat că Moldova a reușit să treacă la alt nivel de relație, atît cu SUA, cît și cu alți partenerei externi. Aș numi-o o relație de parteneriat matur, bazată pe un nivel de încredere avansat”, a explicat Leancă.

Potrivit premierului, lansarea dialogului strategic cu SUA constituie cea mai importantă realizare a vizitei efectuate săptămîna trecută, întrucît acest proces va permite activizarea schimburilor comerciale între cele două state, atragerea investițiilor americane în Moldova și o colaborare mai strînsă în domeniul securității.

Totodată, Leancă a anunțat că în scurt timp vor începe negocierile privind stabilirea unei conexiuni aeriene directe dintre Moldova și SUA. Premierul a precizat că Guvernul își propune să semneze cu SUA un acord de tip „Open skies”. „Această nouă fază în relația noastră ne va permite să avem un dialog mai intens cu SUA”, a remarcat Leancă.

Menționăm că săptămîna trecută premierul Iurie Leancă a efectuat o vizită în SUA. În cadrul vizitei, oficialii americani au dat asigurări că vor continua să sprijine Moldova pe calea integrării europene și au anunțat că vor suplini ajutorul financiar acordat țării noastre cu circa 3 milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав