X 
Cutremure stiri: 502

Noul Ford Transit - curînd în Moldova

7 apr. 2014,, 15:21   Ştiri Auto
7384 0

Foto: noi.md

Noul automobil comercial Transit asigură clienților Ford cel mai bun, în clasa respectivă, preț de posesiune și posibilitatea de a transporta încărcături. Pe drumurile europene modelul va apare la începutul anului 2014.

Grație tehnologiilor ECOnetic noul Transit asigură cea mai mare economie de combustibil, în clasa sa. Toate modificațiile sunt extreme de fiabile și necesită cheltuieli mai mici pentru reparații și deservire tehnică. Secțiunea încărcături este nu doar mai încăpătoare, ea posedă un șir întreg de soluții pentru transportarea încărcăturilor.

Prezentarea noului Ford Transit pe piața europeană este o parte a unui proiect de doi ani de înnoire a întregului șir de transport comercial Ford pentru Europa. Noua generație Ford Transit vine pe piața Europei după deținătorii titlurilor «Furgonul internațional al anului» 2013 și 2014 – Transit Custom și Transit Connect.

Noul Ford Transit, creat pe cea mai nouă platformă globală Ford, va reprezenta Ford în segmentul automobilelor comerciale ușoare și medii.
«Ford Transit iarăși dictează standardele în clasa sa, grație reducerii cheltuielilor pentru deservirea tehnică, secțiunea pentru încărcături mai mare și soluțiile tehnice inovatoare, – a comentat Paul Randle, director auto în subdiviziunea automobilelor comerciale globale Ford of Europe. – Acestea, plus șirul larg de opțiuni și, desigur, fiabilitatea legendară a mașinilor Transit, îl plasează în fruntea șirului comercial Ford».

În iunie, 2013 Ford Motor Company a marcat producerea celui de-al 7 milion de Ford Transit din momentul apariției legendarului brand, în a. 1965.

Transit – Cost mic de posesiune, agregate de forță eficiente și fiabilitate excelentă
Modelele Transit ECOnetic au cel mai mic, în clasa respectivă, nivel de emanări CO2 – de la 169 gr/km (cu restricționarea vitezei 100 km/h), fapt ce corespunde consumului de combustibili în ciclul mixt de la 6,4 l/100 km. Comparativ cu versiunea ECOnetic al generației în curs, Transit micșorează consumul cu încă 6%.

Șirul Transit ECOnetic include acum 6 furgoane diferite cu masa maximă pînă la 3,5 t. Modelele dispun de motorul diesel modificat Duratorq TDCi 2,2 l de 125 c.p., sistemul Auto-Start-Stop și funcția inovatoare Ford Acceleration Control.

Transit este dotat cu un motor diesel econom Duratorq 2,2 l (100, 125 și 155 c.p.), și o cutie de viteze mecanică în 6 trepte. Cumpărătorii europeni mai pot allege motoarele HDT6 cu capacitatea 125 și 155 c.p., care corespund normativelor Euro HDT VI. Noul Ford Transit oferă versiuni cu tracțiune pe față, spate sau pe toate patru roți.

Conform studiului companiei Ford, care a analizat timpul necesar efectuării a 23 dintre cele mai frecvente operațiuni de reparare și schimbare a pieselor, Ford Transit de generație nouă a demonstrat un timp minim. Spre exemplu, schimbarea discului frînei din spate ocupă 1,3 ore, comparativ cu 2,6 în cazul modelului precedent.

O atenție deosebită, la elaborarea noului model, a fost acordată fiabilității și durabilității.Caroseria are o garanție de 12 ani contra coroziei complexe. Caroseria noului Ford Transit este două tipuri de aliaje de oțel de înaltă rezistență, inclusiv cele dopate cu bor.
Noul Ford Transit a fost elaborat în conformitate cu cele mai înalte ctadarde de calitate și siguranță, el a suportat un program special de testări a transportului comercial, inclusiv parcursul, pe drumurile Europei și ale Americii de Nord, echivalent 275 circumferințe ale Pămîntului (11 mln.km), dintre care 500 000 km noul Transit i-a parcurs îăn condițiile de exploatare reală de către clienți.

Noul Ford Transit este primul automobil Ford, care a suportat o serie de testări la rezistență, care au confirmat că automobilul este sigur și previzibil chiar și în condițiile celor mai grave accidente rutiere. Unul din aceste accidente a fost coliziunea cu o bordură de 150mm la viteza de 60 km/h.

Noile posibilități și universalitatea

Noul Ford Transit oferă un compartiment pentru încărcături mai mare cu 11% ca la modelul curent. El mai are un șir de soluții inovatoare pentru transportarea mai comodă și sigură a încărcăturilor.

Exteriorul furgonului are un design modern. Compartimentul pentru încărcături, proiectat din nou, are pereții laterali mai verticali, o lungime mai mare și o construcție nouă a portierei. Astfel, în el încap încărcături de dimensiuni standard, cum ar fi țevi pentru apeducte și panouri de construcție. Lățimea ușii laterale, pentru încărcături, e de 1300 mm – cel mai bun indice în clasa respectivă, fapt care ușurează mult munca hamalilor.

Volumul compartimentului pentru încărcături la toate modelele noului Ford Transit a crescut în mediu cu 10% comparativ cu modificările analoge ale generației în curs. Spre exemplu, compartimentul de încărcături al furgonului L2 (baza roților medie) cu perete despărțitor metalic a ”crescut” de la 10,3 la 11,2 m3, fapt care permite să fie transportate patru palete (euro) și încărcături cu lungimea de 3,0 metri. Cel mai încăpător furgon Jumbo permite amplasarea unei încărcături de 15,1 m3 .

Furgoanele cu masa maximă admisă pînă la 4,7 t sunt accesibile în trei versiuni de lungime a caroseriei și două variante de înălțime a acoperișului. Soluțiile inovatoare includ:

• Scara integrată în bara de protecție din spate, cu cea mai mică înălțime în clasa respectivă și echipată anti-alunecare ;
• Podeaua de plastic ușor lavabilă se înalță cu 100 mm de-a lungul pereților furgonului,contribuind actfel la protejarea încărcăturii și a furgonului în sine, și simplificînd dereticarea lui;
• Bucle pentru fixarea încărcăturii, conform standardelor DIN/ISO;
• LED-uri, care asigură iluminarea maximă a compartimentului încărcături;
• Elemente reflectorizante care previn participanții la trafic dacă ușile din spate sunt deschise la 90 grade;
• Remorcarea încărcăturii pînă la 3,5 t (seria 350 Heavy Duty).

Printre alte modificări Transit – furgonul Double Cab-in-Van, Kombi și Kombi Van, variante ale șasiului cu cabină obișnuită Chassis Cab și dublă Double Chassis Cab. Noul model Chassis Cab Super Jumbo permite să instalați add-in, 5 m lungime, în microbuzul Bus M2 pot încăpea până la 18 pasageri.

Tehnologiile moderne și confortul șoferului

Cabina noului Ford Transit este și mai spațioasă: a fost lărgit spațiul la niveklul umerilor și de-asupra capului. Vizibilitatea îmbunătățită, locația convenabilă , scaunul șoferului și coloana de direcție reglabile dau un plus de confort la volan.

Interiorul automobilului are un panou de comandă stilat și o mulțime de soluții pentru depozitare, inclusive o poliță deasupra capului pe toată lățimea cabinei și un compartiment vast sub scaunul dublu pentru pasageri. Priza de 230 volți permite încărcarea unui laptop sau conectarea instrumentelor electrice fără un adaptor special.

Inginerii Ford au dorit să asigurea dinamica optimă, pentru clasa dată, și manevrabilitatea autoturismelor atît în oraș, cît și pe traseu. O atenție sporită a fost acordată confortului și izolării acustice a cabinei.

Printre tehnologiile inovatoare care permit șoferului să nu fie sustras de la condus, în călătoriile de lungă durată:

• Controlul adaptiv cu funcția de prevenire despre obstacolul din față;
• Sistemul de prevenire despre părăsirea bandei carosabile (Lane Keeping Alert) și sistemul de ajutor șoferului, care preîntîmpină starea de surmenare (Driver Alert);
• Camera video retrovizoare și sistemul auziliar de conectare a remorcii (Trailer Hitch Assist);
• Static Cornering Lights;
• Soistemul de monitorizare a presiunii în pneuri.

Automobilulu este dotat cu cel mai nou sistem electronic de stabilitate, cu caracteristici inovatoare, cum ar fi sistemul de control al traiectoriei (Curve Control), o elaborare unică de la Ford, care încetinește lin mișcarea în caz că automobilul are o viteză mare la viraj, păstrînd astfel traectoria; sistemul adaptiv de control al sarcinii (Load Adaptive Control); sistemul de prevenire a răsturnărilor (Roll Stability Control); sistemul de stabilizare a remorcii (Trailer Sway Control) și sistemul de ajutor la demararea în pantă (Hill Start Assist).

Un automobil pentru șase continente
Noul Ford Transit a fost elaborat în cadrul strategiei One Ford și va fi comercializat pe 6 continente, inclisiv Europa și America de Nord. În America de Nord, unde Transit va apărea în premieră, modelul va înlocui, cu timpul, populara linie E-Series.

„Transit este un van cu un exterior frumos și cu capacități funcționale mari , econom și manevrabil ca un autoturism „- spune Eduard Grigoriev, director FORD Moldova. ”Și-a început viața în stilul învingătorului și acest succes continuă în Showroomul Ford . Versiunea Transit Van și Transit Custom completează puternica gamă comercială Transit în 2014, suntem siguri in menținerea acestui început încurajator” spune Grigoriev

* Îndicii consumului de carburanți și emisiile de CO2 au fost obținuți în cadrul testelor oficiale efectuate în conformitate cu Directiva UE 715/2007 în redacția actuală. Rezultatele pot fi diferite de cele obținute în testele de cicluri de conducere economice desfășurate în alte regiuni ale lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав