Cutremure stiri: 501

SUA se poate întoarce în timp cu aproape 24 de ani

15 apr. 2014,, 10:26   Externe
5971 0
Foto: stirileprotv.ro
America face un exercițiu de memorie și se întoarce în timp cu aproape 24 de ani pentru a-și vedea viitorul. Tot mai multe voci vorbesc despre un posibil duel Bush - Clinton pentru alegerile din 2016.

In teorie, au mai ramas 2 ani pînă cînd va expira mandatul lui Barack Obama, iar americanii vor fi din nou chemați la urne pentru a-și alege președintele. In realitate însă, jocurile încep deja să se facă în favoarea candidaților pentru cele două mari partide: republicanii și democratii.

Din tabara "rosie" a republicanilor, Jeb Bush pare o varianta usor nesigura. Frate si fiu de fosti presedinti, Jeb nu e deloc pe placul Tea Party, latura cea mai conservatoare a partidului. La ultima intalnire a acestora, Donald Trump a condus o adevarata pledoarie impotriva "noului" Bush, iar cei prezenti l-au huiduit copios, scrie Independent.

Totusi, acestia mai noteaza ca Jeb Bush este posibil cea mai buna sansa pe care o au republicanii de a trimite unul de-al lor la Casa Alba. Schisma interna a macinat partidul, iar numele ar putea conta enorm intr-o asemenea campanie.

In plus, Jeb Bush a fost de doua ori guvernator al Floridei, un stat ce de multe ori devine esential in alegerea presedintelui. Acesta este un alt motiv pentru care, daca va trece de preliminarii si va fi nominalizat, SUA s-ar putea gandi la un al treilea Bush la Casa alba.

Pe de alta parte, in partidul democrat, atmosfera este una mult mai linistita. Hillary, sotia fostului presedinte american Bill Clinton, este vazuta drept principala favorita. Dupa ce au trimis primul presedinte de culoare in Biroul Oval, democratii ar putea fi acum si in spatele primei femei ce devine presedinte in Statele Unite.

Un duel Bush vs Clinton nu ar fi deloc o noutate pentru cursa prezidentiala americana. In 1992, Bill nu l-a lasat pe Bush senior sa prinda un al doilea mandat. Apoi, 8 ani mai tarziu, George W. Bush a castigat "la mustata" alegerile impotriva lui Al Gore, vicepresedinte pe vremea lui Bill.

In orice caz, un asemenea duel ar duce la o premiera absoluta: fie prima familie din care trei membri ajung presedinti fie primul cuplu din Biroul Oval.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав