Cutremure stiri: 501

Ce partide extraparlamentare ar putea să căștige ”jackpot-ul” la alegerile viitoare – opinia expertului

5 mai. 2014,, 14:40   Societate
4657 5
Foto: tribuna.md
"Teoretic, doar o singură formațiune politică ar putea depăşi pragul electoral – Partidul Socialiştilor”, a declarat pentru NOI.md analistul Vitalie Andrievschi.”Reamintim că deputații PSRM au participat la ultimele alegeri pe listele altor partide. Dacă Igor Dodon va organiza o campanie puternică, socialiştii vor obține locuri în viitorul parlament. Șansele lui le estimez în proporție de 90%. Dacă Partidul Regiunilor condus de Mihail Formuzal se va uni cu socialiști, şansele vor crește pînă la 100%”, a spus expertul.

Vitalie Andrievschi nu exclude că liberalii reformatori, de asemenea, vor trece în Legislativ, însă acest lucru ar fi posibil doar în cazul schimbării liderului. ”Este puţin probabil că Ion Hadîrcă va reuşi să-și consolideze electoratul. Șansele acestora de a-și continua cariera parlamentară le estimez la nivelul de 40%”, a precizat expertul.

Celelalte partide care și-au exprimat ambiţiile parlamentare, vor participa la alegerile după principiul Jocurilor Olimpice, consideră Vitalie Andrievschi.

"Principalul nu este victoria, ci participarea – acest lucru este clar pentru mai multe partide. Renato Usatîi, de asemenea, nu are nici o perspectivă în acest sens. Partidul său are alte scopuri – va lupta pentru a discredita anumite forţe politice, căci a fost creată anume în acest scop”, a conchis Vitalie Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав