X 
Cutremure stiri: 501

Simonenko: astăzi s-a PUS CRUCE pe democrația parlamentară în Ucraina

7 mai. 2014,, 02:22   Externe
8286 7
Foto: obozrevatel.com
Expulzarea reprezentanților Partidului Comunist din sala de ședințe a Radei Supreme este o dovadă a faptului că Ucraina a abolit democrația parlamentară, consideră liderul Partidului Comunist, informează Golos.ua.

"Ceea ce s-a întîmplat astăzi în Parlament este o continuare a evenimentelor de la Odesa, iar la Odesa noi am avut "Hatîni"-ul secolului XXI, cînd oamenii erau arși de vii. Astăzi s-a pus cruce pe democrația parlamentară. Autoritățile actuale continuă acest sabat național-fascist, care a fost la Odesa", - a spus el.

El a menționat că Partidul Comuniștilor a cerut ca sesiunea parlamentară să fie una deschisă, dar opinia lui nu a fost luată în seamă .

În plus, P. Simonenko este indignat de hărțuirea deschisă a oamenilor care militează pentru limba rusă ca a doua limbă de stat și referendum național, care ar reflecta opinia oamenilor cu privire la problema de organizare de stat a țării .

"Am cerut ca în parlament să fie sincer discutat: din ce motive erau împușcați civili care susțin limba rusă ca a doua limbă de stat și referendum oficial . Iar ei ( deputații), pe fundalul celor întîmplate, au încercat să închidă gura fracțiunii Partidului Comunist și au decis să o elimine din sală", - a adăugat el.

P. Simonenko a subliniat că decizia a fost luată pentru prima dată în istoria Ucrainei independente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав