Cutremure stiri: 501

Alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc la sfîrşitul lunii noiembrie

8 mai. 2014,, 16:50   Politică
4198 3
Foto: dcnews.ro
Alegerile parlamentare ordinare ar putea avea loc duminică, 30 noiembrie. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de către liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă. Potrivit lui, subiectul în cauză a fost discutat la şedinţa Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană (CGPE), care a avut loc joi, 8 mai.

Deputatul a spus că "cel mai probabil, alegerile vor avea loc pe 30 noiembrie, însă trebuie pregătit un proiect de hotărîre privitor la acest subiect".

"În timpul apropiat vom desfăşura o şedinţă şi vom lua o decizie. După aceasta, proiectul va fi aprobat de Parlament printr-o lege separată. În acest sens nu există probleme", a menţionat Hadârcă.

"Un şir de proiecte, ce vizează agenda europeană a Moldovei, trebuie în timpul apropiat să fie înaintate de guvern. De asemenea am discutat curînda adoptare a Strategiei de reformare a procuraturii, Codului educaţiei şi a unei serii de proiecte economice", a menţionat Hadârcă.

De asemenea, conducătorii CGPE au discutat politica internă de partid şi îmbunătăţirea calităţii activităţii în teritoriu.

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, şi liderul Partidului Democrat Liberal, Vlad Filat, de asemenea, au declarat că în timpul apropiat Parlamentul va stabili data alegerilor pentru 30 noiembrie 2014.

"Competenţele actualului mandat expiră la 28 noiembrie. Dorim să excludem orice speculaţii cu privire la faptul că cineva amînă desfăşurarea alegerilor. Acestea urmează să aibă loc în cea mai apropiată duminică posibilă – 30 noiembrie", a spus Filat jurnaliştilor.

Mandatul actualei convocări a Parlamentului expiră la 28 noiembrie 2014. Potrivit bugetului CEC, organizarea şi desfăşurarea alegerilor vor costa bugetul de stat 52 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав