Cutremure stiri: 505

Parlamentul va majora fondul de garantare a depozitelor din sectorul bancar

21 mai. 2014,, 14:02   Economie
3755 0
Foto: noi.md
Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a decis să elaboreze un proiect de lege cu privire la majorarea fondului de garantare a depozitelor persoanelor fizice din sectorul bancar. Anunțul a fost făcut miercuri, după şedinţă, de către şeful comisiei, liberalul democrat Veaceslav Ioniţă.

Potrivit agenţiei "Infotag", parlamentarul a spus că "statul garantează persoanei fizice, care este deponent al oricărei bănci, indiferent de situaţia băncii, o achitare obligatorie de 6 mii de lei, însă este evident că această sumă este insuficientă".

"Există cetăţeni ale căror depozite sînt mai mici decît suma dată şi îşi vor primi banii înapoi, dar sînt şi astfel de deponenţi ale căror depozite depăşesc de cîteva ori suma garantată. Comisia a decis unanim în două săptămîni să discute la şedinţă acest subiect cu participarea BNM, Asociaţiei Băncilor, Fondului de garantare a depozitelor şi Ministerului Finanţelor", a menţionat Ioniţă, subliniind că este convins că decizia de majorare a sumei garantate va fi luată.

"Este prematur să vorbim cu cît se va majora această sumă, dar va fi o diferenţă substanţială. Astfel, cetăţenii vor fi protejaţi suplimentar şi li se va oferi speranţa că depozitele lor sînt în siguranţă", consideră deputatul.

Ioniţă a menţionat că această decizie a comisiei nu are nimic comun cu situaţia tensionată de la Banca de Economii (BEM), ci este rezultatul discutării raportului fondului în cadrul şedinţei comisiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав